joomla templates top joomla templates template joomla

II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

A BBTE Szociális Munka Tanszékével partnerségben pályázatot nyújtottunk be a Szülőföld Alaphoz a II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok megszervezésére.

mentalhigienesnapokGyergyószentmiklóson 2009 októberében indult az első szociális munka alapképzésű csoport, illetve mentálhigiénés mesteri csoport, a BBTE Szociális Munka Tanszékének keretében. A Székelyföldön egyre szélesebb szociális háló egyre több személyt foglalkoztat, az egyetemi képzés célja, hogy e növekvő igényt kielégítse, valamint a székelyföldi fiatalok számára reális szakmai jövőképet biztosítson és szülőföldön való megélhetéshez segítse őket.

Újabb pályázatot adtunk le a mentálhigiénés napokra

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

Mivel előző pályázatunk nem járt sikerrel, újabb pályázatot adtunk le a II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok szervezésére. Az Erdélyi Gondolat Egyesület a Szülőföld Alap támogatásával hirdetett pályázatot magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézmények számára. A pályázati kiírásra a BBTE Szociális Munka Tanszékével közösen nyújtottuk be a "Lelki egészségvédelem és prevenció. Tudományos konferencia és fórum a BBTE Szociális Munka Tanszékén" című pályázatunkat.

A pályázat keretében április 1-3 között Kolozsváron szervezünk szakmai fórumot, május 6-7-én pedig Gyergyószentmiklóson Mentálhigiénés konferenciát.

Elkészült a mentálhigiénés konferencia honlapja

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

Május 6-7-én szervezzük gyergyószentmiklóson a II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok konferenciát. A tavalyi rendezvénykor is működtettünk egy oldalt a mentálhigiénés mesteri csoport honlapján, idén pedig megérett az igény arra, hogy egy komoly konferenciahonlap fogadja az érdeklődőket.

gymnhonlapA konferencia oldala idén a BBTE Szociális Munka tanszék magyar tagozatának honlapján készült el. Az oldal tartalmazza a rendezvény rövid leírását, az előadók névsorát, a részletes programot. Ezen kívül a konferenciával kapcsolatos hasznos információk is megtalálhatóak, mint a konferencia helyszínének és megközelítésének leírása, szállás- és étkezési lehetőségek bemutatása.

Az oldalon idén lehetőség van arra is, hogy a jelentkezők online regisztráljanak és leadják szállás- és étkezési foglalásaikat. Ugyancsak megtalálhatóak a tavalyi konferencia előadásairól és a kutatóműhelyek bemutatkozásáról készített videók és bemutatók.

Mentálhigiénés konferencia Gyergyóban

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

Szombaton ért véget a II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok nevet viselő konferencia, melyet a BBTE Szociális Munka Tanszéke valamint a gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület szervezett a Csiky kertben.

2gymn640A kétnapos konferencián neves magyarországi és erdélyi szakemberek, egyetemi tanárok, fiatal doktoranduszok és magiszteri hallgatók mutatták be kutatásaik eredményeit, a mentálhigiéné különböző területeiről.

A rendezvény magyarországi meghívottjai dr. Hoyer Mária és dr. Zombori Judit, a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karának oktatói voltak. Ők a játék- és szerencsejátékfüggőségről valamint a kortárscsoportok szerepének fontosságáról tartottak előadásokat. Több előadás foglalkozott a szimbólumok elemzésével, amely a lelki élet vizsgálatának egy hasznos módszere. Dr. Albert-Lőrincz Enikő a szakma, hivatás megélését, Dr. Csibi Mónika és drd. Csibi Sándor pedig a segítő szakmában képződő egyetemisták egészségmatartását kutatták ezzel a módszerrel. A pedagógusok stresszel való megküzdése, kiégésének veszélye és mentálhigiénés védelme is terítékre került, Dr. Szabó Béla és Szabó Katalin a Kovászna megyei pedagógusok körében végzett kutatásukat mutatta be.

III. Gyergyói Mentálhigiénés Napok

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

gymnlogoMájus 4-5-én harmadik alkalommal szervezzük meg a Gyergyói Mentálhigiénés Napok nevet viselő konferenciánkat Gyergyószentmiklóson a Csiky kertben található Szent Benedek Tanulmányházban.

A rendezvény célja, hogy színvonalas előadások és műhelyek által hozzájáruljon a segítő foglalkozásúak képzéséhez, bemutatkozási lehetőséget biztosítson a mentálhigiénés mesterképzésben és a BBTE doktori képzésében részt vevő fiatal szakemberek számára.

IV. Gyergyói Mentálhigiénés Napokat szervezünk

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

gymnlogoIdén újra megszervezzük a Gyergyói Mentálhigiénés Napok konferenciát, a tavalyihoz hasonló időpontban, május 3-4-én, viszont új helyszínen, a gyergyószentmiklósi Szent István plébánián. Az idei rendezvény alcíme „Erőforrások a lelki egészség megőrzésében". Az érdeklődők idén is előadásokon illetve műhelymunkákon vehetnek részt.

Két magyarországi előadónk idén dr. Demetrovics Zsolt valamint dr. Hegyesi Gábor lesznek. Mindketten a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tanárai. Demetrovics Zsolt szakpszichológus, addiktológus, Hegyesi Gábor pedig az ELTE szociálismunkás-képző tanszékének egykori vezetője. Ezen kívül Albert-Lőrincz Enikő, Berszán Lídia és László Éva (mindannyian a BBTE tanárai) tartanak előadásokat.

Céljaink

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.