joomla templates top joomla templates template joomla

Forrásműhely (2011-2012)

Öt pályázatot írtunk Hargita Megye Tanácsához

on . Beküldve: Forrásműhely

Hargita Megye Tanácsa idén is meghirdette pályázatait. Kis csapatunk a következő szervezeteknek írt pályázatot: Csíky Kert Dendrológiai Park, Szeretet Város Egyesület , Örmény Katolikus Egyesület, Torzsások Turisztikai Egyesület és a Szent István Plébánia.

A Szent István Plébániának háromnapos kirándulás megszervezésére pályáztunk. A helyszínek a következők: Csíkszentdomokos temploma és a Márton Áron Múzeum, Csíksomlyói Kegytemplom, Csíkszentkirályi parókia, Szent Anna tó, Gyimesfelsőlok és Gyergyószentmiklós. A szervezők a következő tényezőkre fektetik a hangsúlyt: biztosítani a fiataloknak az utat a keresztény nagykorúság felé, lehetőséget nyújtani a kapcsolatépítésre ugyanakkor megismertetni hazánk és legfőképpen megyénk kulturális és természeti látnivalóival. A Megyei Tanácstól a következő költségekre kértünk támogatást: szállás és szállítás.

A Szeretet Város tábor idén nyáron is megrendezésre kerül. A tábor idei témája a közösség és a ennek építése. Mint eddig minden évben a gyerekek különböző tevékenységekben vehetnek részt: kézműves munkák, kirándulás a Gyilkostóhoz, filmnézés, előadások, csoportos beszélgetések. A következő költségek megtérítésére pályáztunk: szállítás, projektor bérlése, fogyóáruk megvétele.

Csiky Kert Dendrológiai Park szeretné felújítani és szebbé tenni környezetét.

Ezen projekt keretén belül a következő aktivitásokat tűzték ki célként a szervezők: a Csiky Kert kitakarítása, tanösvények kialakítása, információs táblák elhelyezése, a turisták számára egy kellemesebb környezet megteremtése. Padokra, szemeteskosarakra, információs táblákra, eszközök szállítására pályáztunk pénzt.

Örmény Katolikus Egyesület szervezésében kerül sor a gyergyószentmiklósi örmény plébánia Kisboldogasszony búcsúja alkalmával Az első Örmény Zenefesztiválra. Ez az időpont egy nagyon jó alkalom a hazalátogató örmények számára, ugyanakkor a helyi és más helységekből érkező kultúrakedvelők egy színes programmal társított búcsújáráson vehetnek részt. A rendezvénynek a gyergyószentmiklósi Örmény Plébánia ad otthont. A rendezvény meghívottjai között szerepelnek a székelyföldi, erdélyi testvér örmény csoportok és külföldi örmény közösségek: Székelyudvarhely, Csíkszépvíz, Marosvásárhely, Kolozsvár, Szamosújvár, magyarországi és ausztriai települések örmény közösségei.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu