joomla templates top joomla templates template joomla

Forrásműhely (2011-2012)

Kalandos út az örmény gyökerekhez

on . Beküldve: Forrásműhely

Örmény nyelvet tanulnak, az örmény múlttal és erdélyi örmény településekkel ismerkednek meg azok a gyergyószentmiklósi örmény származású gyerekek, akik bekapcsolódnak a Kalandos út az örmény gyökerekhez nevet viselő, a gyergyószentmiklósi örmény katolikus plébánián indított rendezvénysorozatba. A kezdeményezéssel az egyházhoz tartozó hívek, illetve az összes örmény származástudattal rendelkező család gyerekeit szeretnék megszólítani. A Bethlen Gábor Alap által támogatott kezdeményezés célja – amint dr. Magyari-Sáska Zsolt projektfelelős elmondta – „bebarangolni az örmény ősök világát, felfedezni az örmény települések kincseit. Ennek érdekében filmkockákon keresztül ismerkedünk a különböző erdélyi örmény települések történetével, szokásaival, amelyeket kirándulásokon a későbbiekben fel is keresünk".

A foglalkozások az elmúlt hétvégén kezdődtek játékos nyelvtanulással, vetítéssel, az örmény gasztronómiai ismereteiket pedig dalauzikóstolással gyarapították a gyerekek.

– Azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalokban erősödjön az örmény származástudat, mélyebben átérezzék vallási, kulturális és történelmi gyökereiket – fogalmazott Magyari-Sáska, hozzátéve, az örmény nyelvleckék nyomtatott változatát minden gyerek megkapja, így azt a szülők, nagyobb testvérek is böngészhetik, akárcsak az útinaplót, amelyet az áprilisig tartó program keretében szervezett kirándulásokon készítenek.

A rendezvényekre még lehet jelentkezni, 6–16 éves gyerekeket várnak a következő eseményre, amelyet február 4-én 15 órától tartanak az örmény katolikus plébánián.

forrás: Hargita Népe

A program megvalósítását lehetővé tevő nyertes pályázatot a Műhely Egyesület ForrásMűhely csapata készítette.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu