joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE partnerség (2010-2015)

Elkészült a BBTE Szociális Munka Tanszék online műhelye

on . Beküldve: BBTE Együttműködés

Online szakmai műhely, életpálya támogatást elősegítő szolgáltatások, oktatási információk. Mindezek megtalálhatóak a BBTE Szociális Munka Tanszék, magyar tagozatának új honlapján, amelyet a napokban készítettünk el.

bbteszocmunkaAz Eurotrans Alapítvány által támogatott projekt keretében egy internetes felületen elérhető szakmai műhelyt hoztunk létre. A tanszék magyar oktatóinak és doktoranduszainak aktív együttműködése eredményeképpen alakítottuk ki azt a közös szakmai elképzelést, hogy milyen funkciókat kell ellásson ez a műhely, milyen technikai adottságokkal kell rendelkezzen annak érdekében, hogy céljait elérhesse.

Egyesületünk partnerként biztosította a pályázathoz szükséges jogi hátteret, az oldalhoz szükséges tárhelyet, valamint az oldal frissítéséhez, működtetéséhez szükséges műszaki támogatást. Ugyanakkor tanácsainkkal hozzájárulunk ahhoz is, hogy az oldalt minél hatékonyabban lehessen használni az oktatás minőségének fejlesztéséhez.

Az online műhely a www.bbte-szocialismunka.ro honlapon érhető el, amely a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szociális Munka Tanszék magyar tagozatának a hivatalos honlapja is egyben.

A honlap információkat tartalmaz a tanszék által megvalósított képzési programokról (szociális munka alapképzés, magiszteri programok) beleértve mind a nappali mind pedig a távoktatási képzési formákat. A diákok számára lehetővé vált: saját bemutatkozó adatlap készítése, órarend, tantárgyleírásokhoz való hozzáférés, vizsgakövetelményekről való tájékozódás tantárgyanként, határidők és vizsgadátumok internetes elérése, üzenőfal olvasása (amely a mindennapi szervezési kérdésekről, hírekről informálja a diákokat, illetve kérdéseket is tehetnek fel az oktatók számára).

A bemutató, informáló rész mellett két fontos funkcióval rendelkezik az oldal: szakmai műhely valamint életpálya támogatás megvalósításával.

Az online szakmai műhely keretében a bővítettük a tavaly létrehozott digitális könyvtárat. Ebben a könyvtárban tárgyanként elérhetőek azok a dokumentumok, amelyek a tanulást elősegítik: előadások vetítési anyagai, jegyzetek, irodalomjegyzék és forrásanyagok.

A tudásműhely keretében lehetőség van kutatócsoportok alakítására. Minden csoport saját aloldallal rendelkezik, amelyen feltüntetheti a csapat összetételét, különböző aktuális és már lezárult kutatási projekteket. Az egyes kutatási projektek kutatási területekbe csoportosíthatóak, a projekt adatlapja tartalmazza a kutatásvezető és a kutatók neveit, a kutatás kezdési és tervezett lezárulási időpontját, a kutatás leírását, valamint csatolt állományként kutatási jelentéseket, egyéb dokumentumokat.

A szakmai műhely továbbá biztosítja különböző szakdolgozatok, disszertációk feltöltésének lehetőségét is, hasonló rendszerben (témák szerint csoportosítva, szerzővel, témavezetővel, rövid kivonattal, dolgozat teljes-letölthető szövegével).

A portál továbbá egy publikációs adatbázist is tartalmaz. Ebbe az adatbázisba feltölthetőek mindazok a publikációk amelyet a tanszék tagjai, jelenlegi és régi diákjai közöltek. Lehetőség van különböző típusú publikációk feltöltésére (könyvek, cikkek, online megjelenések, stb), kivonat, jegyzet, megjegyzés közlésére, kulcsszavak meghatározására, valamint a publikáció teljes szövegének csatolására is.

Az egyes publikációkhoz, dolgozatokhoz a műhely tagjai hozzászólhatnak, megjegyzéseket fűzhetnek, de akár kérdezhetnek is a szerzőtől.

Amint azt említettük a honlap lehetővé teszi, hogy a tanszék életpálya támogató tevékenysége is fejlettebb legyen. Az oldal egyes részei híreket, cikkeket tartalmaznak önkénteskedési lehetőségekről, szakmai gyakorlat lehetőségekről, képzésekről, pályázatokról és ösztöndíjakról, álláslehetőségekről. Mindehez egy aktív eseménynaptár is tartozik, amely alapján a diákok követni tudják, hogy a különböző lehetőségekhez milyen határidők tartoznak.

Az online műhely a www.bbte-szocialismunka.ro honlapon érhető el, amely a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szociális Munka Tanszék magyar tagozatának a hivatalos honlapja is egyben.Az online műhely a www.bbte-szocialismunka.ro honlapon érhető el, amely a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szociális Munka Tanszék magyar tagozatának a hivatalos honlapja is egyben.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu