joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE partnerség (2010-2015)

Drogfórum 2 - Új trendek a fogyasztásban, új kihívások az ellátásban

on . Beküldve: BBTE Együttműködés

A BBTE Szociális Munka Tanszéke nem először szervez fórumot a drog-problémák kezelése témakörben. A 2001-es DIÁK DROGFÓRUM – óta tíz év telt el. Az eltelt időben sokat változott úgy a hazai mint a külföldi drog-helyzet. Ezen változásokat vettük számba elemeztük a második Drogfórumon.


drogforum2A Drogfórum 2 - Új trendek a fogyasztásban, új kihívások az ellátásban címet viselő workshopot, melyben egyesületünk a pályázati hátteret biztosította valamint a szervezésben segédkezett, a Szociális Munka Tanszék tanárainak és hallgatóinak részvételével tartottuk 2011 április 3-án, Kolozsváron. A rendezvényen mintegy 53 résztvevőt regisztráltunk, alapképzéses, mesteris hallgatók valamint érdeklődők személyében.

A fórum egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, Adorján Éva, a Bonus Pastor Alapítvány munkatársa, dr. Dégi László-Csaba a BBTE oktatója, Kalóz János pszichológus, prevenciós szakember, dr. Rácz Attila pszichiáter, és Szabó Jenő a Drogellenes Nemzeti Ügynökség Kolozs megyei irodájának munkatársa részvételével. A kerekasztal beszélgetés során, amelyet prof. dr. Albert-Lőrincz Enikő pszichológus, egyetemi tanár moderált, a meghívott szakemberek körüljárták a prevenciós munka jelenlegi helyzetét, nehézségeit, a megjelenő új trendeket, valamint az új tennivalókat és megoldási lehetőségeket.

A kerekasztal beszélgetést egy játékosan szervezett vitafórum követte. A vitát Kalóz János, prevenciós szakember, Herbáldrogokról szóló felvezető előadása indította, majd ezt követően a mintegy 40 résztvevő pro- és kontra szerepet vállaló kiscsapatokban érvelhetett a könnyűdrogok legalizálásáról vagy betiltásáról. A vitát Dániel Botond doktorandusz vezette.

A rendezvény szervezői: BBTE Szociális Munka Tanszék magyar tagozata és a Műhely Egyesület.

A rendezvény támogatója az Erdélyi Gondolat Egyesület.

A kerekasztal beszélgetés részletesebb jegyzőkönyvét a BBTE Szociális Munka Tanszék magyar tagozatának honlapján olvashatják.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu