joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE partnerség (2010-2015)

Elkészült az Erdélyi Társadalom társadalomtudományi szakfolyóirat honlapja

on . Beküldve: BBTE Együttműködés

erdelyitarsadalomAz Erdélyi Társadalom féléves rendszerességgel megjelenő tudományos folyóirat. Első száma 2003-ban jelent meg. A lap szerkesztéséért a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézete felel, kiadója a Kolozsvári Egyetemi Kiadó [Presa Universitară Clujeană].

A BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézetével való együttműködésünk keretében készítettük el az Erdélyi Társadalom folyóirat honlapját. A honlap két nyelven is olvasható (magyarul és angolul). Megtalálható rajta a folyóirat és a szerkesztőség bemutatása, a tanulmányok beküldésének feltételei, valamint a lap teljes archívuma magyar és angol nyelvű kivonatokkal. Az oldalon egyelőre egyszerű kereséssel lehet keresni a tanulmányok között, viszont a további tervek között szerepel egy komplex keresési rendszer megvalósítása is.

További néhány szó a lapról:

A lap célja, a tudományos igényesség feltételei között, bíztosítani a szakmai kommunikáció lehetőségét a társadalomtudományok művelői számára, különösen a szociológia, szociális tudományok, társadalomföldrajz, regionális tanulmányok, kulturális antropológia területén. Nem kizáró feltétel, de leginkább erdélyi, romániai témájúak, vagy a kisebbségek kérdését érintő írásokat jelentetnek meg. A lapszámok tematikus súlyponttal jelennek meg, a tanulmányokat az előre meghirdetett témákra lehet beküldeni. Az egyes lapszámokban az aktuális témához nem kapcsolódó egy-két tanulmány is megjelenhet.

A lap célközössége többnyire a társadalomtudományokban jártassággal rendelkező és az erdélyi magyar (és nemcsak) társadalom működése, jellegzetességei kapcsán szakmailag érdeklődő társadalomkutatók, politikai tanácsadók, médiadolgozók.

A folyóirat a CEEOL nemzetközi adatbázis által jegyzett, mostantól viszont saját honlapján is online elérhető.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu