joomla templates top joomla templates template joomla

II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

A BBTE Szociális Munka Tanszékével partnerségben pályázatot nyújtottunk be a Szülőföld Alaphoz a II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok megszervezésére.

mentalhigienesnapokGyergyószentmiklóson 2009 októberében indult az első szociális munka alapképzésű csoport, illetve mentálhigiénés mesteri csoport, a BBTE Szociális Munka Tanszékének keretében. A Székelyföldön egyre szélesebb szociális háló egyre több személyt foglalkoztat, az egyetemi képzés célja, hogy e növekvő igényt kielégítse, valamint a székelyföldi fiatalok számára reális szakmai jövőképet biztosítson és szülőföldön való megélhetéshez segítse őket.

2010 májusában szervezte a BBTE Szociális Munka Tanszéke (az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért és a Caritas Vidékfejlesztés együttműködésében) az első Gyergyói Mentálhigiénés Napokat. A konferencián neves magyarországi szakemberek (Hoyer Mária, Topolánszky Ákos, Felvinczi Katalin, Fábián Róbert, Ludányi Ágnes, Szilágyi István) tartottak előadásokat illetve fiatal székelyföldi magiszterhallgatók ismertették kutatásaik eredményeiket. (A tavalyi konferencia programját mellékeltük a pályázathoz). A konferencián mintegy 70 főt regisztráltunk, többségében székelyföldi segítő szakembereket. Az előadásokat videóra is rögzítettük, és a magiszteri csoport honlapján is közzé tettük.

A II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok konferencia célja, hogy hozzájáruljon a székelyföldi segítő foglalkozásúak képzéséhez, bemutatkozási lehetőséget adjon a mesteri képzésben részt vevő fiatal szakemberek számára, felhívja a figyelmet a nemrég született gyergyói szociális munkás és tanácsadó képzésre. A projektben nemcsak a segítő foglalkozású szakemberek és magiszteri hallgatók érintettek, hanem közvetett módon azok a fiatalok, családok, idősek, akikkel ezek a segítő személyek foglalkoznak.

A konferencia két napja során előadásokat, műhelymunkákat tartunk neves magyarországi és erdélyi szakemberek részvételével. A projekt eredményeként hozzájárulunk a mentálhigiénés szemléletmód terjedéséhez a Székelyföldön, felkeltjük a figyelmet a segítő szakmák fontosságára és a gyergyói képzésre, fiatal szakembereink bemutathatják tudományos munkájukat, a segítõ szakemberek pedig elmélyíthetik tudásukat.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu