joomla templates top joomla templates template joomla

Láthatatlan színház - együttműködés

on . Beküldve: Láthatatlan Színház

A BBTE Szociális Munka Tanszéke valamint a Műhely Egyesület nevében együttműködési nyilatkozatot írtunk alá a debreceni Jelenlét Műhely Egyesülettel. Az együttműködés célja A "Láthatatlan Színház" műfaj mentálhigiénés lehetőségeinek erdélyi elterjesztése.

lathatatlanszinhaz1A Láthatatlan színház előadásain a nézők bekötött szemmel élhetnek át olyan hétköznapi vagy kevéssé hétköznapi szituációkat, amelyek látás nélkül katartikus élménnyé válhatnak. Színház, játék és dráma tehát egyszerre ez a műfaj, de több is ezeknél. Ami miatt több, hogy beavat a színházba, játékba, drámába, mert a néző szó szerint bőrén érzi, érzékszervein keresztül tapasztalja a történteket. Élete részévé válik a játék. Színjáték részévé válik élete. Vele történik minden. Olyan kapu ez a színház, hogy a rajta való átlépés befelé és felfelé vezet.

Az alapötlet a látás érzékszervének ideiglenes kikapcsolása. Ez a módszer, alternatív színházi műfajként Láthatatlan Színház néven 1999-2000 körül jelent meg a Budapesti Evangélikus Egyetemi Lelkészségen. Kezdeti formájában Lénárt Viktor, akkori egyetemi lelkész volt kitalálója, megtalálója, aki pszichodrámával kapcsolatos tapasztalataiból merítette az ötletet.

Debreceni partnerünk a műfaj erdélyi elterjesztése érdekében pályázatot ad  a Nemzeti Civil Alapprogramhoz. Az együttműködés keretében vállaljuk, hogy a program megvalósításához helyszínt biztosítunk, népszerűsítjük a rendezvényt, hogy minél több érdeklődő tudomást szerezhessen a programról, valamint biztosítjuk a vendég szakemberek szállását és étkezését a rendezvény idején.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu