joomla templates top joomla templates template joomla

Más kezdeményezések

Újabb nemzetközi együttműködések

on . Beküldve: Vegyes

youthinactionEgy fél év telt el azóta, hogy hírt adtunk különböző nemzetközi együttműködésekről, amelyekben a Műhely Egyesület illetve az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért részt vesz. Most röviden szeretnénk leírni, hogy mi az ami akkori terveinkből megvalósult, illetve jelenleg milyen újabb projektekben lettünk partnerek.

Az Európai Önkéntes Szolgálat területén bőven vannak fejlemények. Októberben sikerült útra indítanunk Csergő Nándor önkéntesünket Kaposvárra, a kiskunhalasi pályázatok is nyertek, így március elsején újabb két önkéntesünk (Portik Gabriella és Szarvas Ágnes) indul Kiskunhalasra illetve Kecelre. Kovácsics Judit számára is sikerült fogadóhelyet találni Németországban, ő München külvárosában egy gyerekotthonban kezdte meg önkéntes szolgálatát január közepén.

Most, január végén újabb projektekhez keresünk önkénteseket. Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért hátterével magyarországi és lettországi önkéntespályázatokban leszünk partnerek, illetve, amennyiben a németországi partnerünk tőlünk választ önkéntest, egy vagy két németországi projektben is küldő partnerek lehetünk.

Az ifjúsági cserékre beadott októberi pályázatok sajnos nem nyertek. A jó hír, hogy partnereink újrapróbálkoznak, így a Munka Világa Egyesület által szervezett kommunikáció a médiában témájú ifjúsági cserés pályázat újra beadásra kerül. Továbbá egy nemzetközi képzési programban is partnerek lehetünk, amelynek témája a "play it back theater", egy önismereti, segítő technika, amelyet szociális munkások, ifjúságsegítő szakemberek használhatnak munkájuk során. Mindkét pályázatban a Műhely Egyesület hátterével veszünk részt.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu