joomla templates top joomla templates template joomla

Playback Theater (2013-2015)

Visszajátszás Színház - képzési lehetőség szociális munkásoknak és egyetemi hallgatóknak

on . Beküldve: Playback Theater

playbackA magyarországi Metamorfózis Egyesület egyhetes képzést szervez a Playback Theater (Visszajátszás Színház) módszer átadására. A módszer elsősorban drámatechnikai és önismereti elemekből áll, olyan személyeknek ajánlják, akiket érdekel a színház és a segítő munka, és szívesen használnának színházi elemeket munkájuk során.

A képzésre 2013 augusztus 22-30 között kerül sor Budapesten. A képzés támogatója az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja, ezért a résztvevők számára biztosított az utazási költség 70%-a illetve a teljes ellátás a program alatt. A résztvevők az útiköltség 30%-át és 20 euró / fős részvételi díjat kell csak fizessenek.

A képzés helyszíne a Budapest Aquamarina Hotel (egy sétahajóból átalakított 4 csillagos szálloda).

A képzésen 11 ország fiataljai fognak részt venni, a képzés nyelve az angol.

A projektben partnerként részt vesz a gyergyószentmiklósi Műhely Egyesület. Az egyesület számára 2-4 hely van biztosítva, ezekre a helyekre lehet most jelentkezni. Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet, a résztvevők egy angol nyelvű jelentkezési lapot is ki kell majd töltsenek, amelyet e-mailen küldünk el. A jelentkezés akkor teljes, ha a jelentkezési lap is ki van töltve. Mivel nagyon rövid a határidő, ezért a jelentkezési sorrend is számít.

Videó és bővebb leírás a módszerről az alábbiakban látható.

Egy tavalyi hasonló képzésről készült videó:

Bővebben a módszerről:

A periférián élő személyek csalódottak, bizalmatlanok és az önértékelésük alacsony. Hozzáállásuk miatt nem tudnak hatékonyan működni a társadalomban. Úgy gondoljuk, hogy fontos őket bevonnunk azáltal, hogy növeljük önértékelésüket és segítsünk nekik elhinniük, hogy hasznosak. Úgy hisszük, hogy fejlődésük lehetséges speciális színházi tréning segítségével, az úgynevezett „Play back theater" (visszajátszás színház) tréninggel. Jelen képzési program keretében módszertani eszközöket szeretnénk adni azon ifjúsági munkások számára, akik hasonló problémákkal találkoznak, és szeretnénk segíteni a periférián élő fiatalokat (például fiatal bevándorlók, fiatal romák, fogyatékkal élő fiatalok) színházi és önismereti elemekkel, alapismeretekkel. A tréning során bevezetjük őket abba, hogyan kezeljék pozitív módon a frusztrációkat, csalódottságot, alacsony önértékelést. A módszertanunk főleg színházi (dráma)-technikákból áll (pl. fizikai színház, szerepjáték, szórakoztató játékok, stb), visszajátszás színházi módszerekből és önismereti elemekből. Úgy hisszük, hogy gyakorlatias játékok sokkal hasznosabbak mint az elméleti képzés vagy előadás. Mindezekért reméljük, hogy a fenti módszerekkel segítségetekre lehetünk.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu