joomla templates top joomla templates template joomla

BBTE partnerség (2010-2015)

Online szakmai műhely a BBTE Szociális Munka Tanszékén

on . Beküldve: BBTE Együttműködés

Online szakmai műhely létrehozására nyújtott be pályázatot a BBTE Szociális Munka Tanszékének magyar tagozata az Eurotrans Alapítványhoz.

A pályázatot a Műhely Egyesület nevében nyújtottuk be, mi biztosítjuk a projekthez szükséges jogi, valamint az online műhely létrehozásához és működtetéséhez szükséges műszaki és szakmai hátteret.

A tavalyi tanév során a gyergyói mentálhigiénés magiszteri képzésben résztvevő diákok egy saját honlapot készítettek amely azt a célt szolgálta, hogy megkönnyítse az oktatói-tanulói munkát és a kapcsolattartást. A honlapon megtalálható volt a csoport órarendje, az egyes kurzusok és szemináriumok anyagai, elvárások, vizsgakövetelmények, ugyanakkor helyt adott az I. Gyergyói Mentálhigiénés Napok konferencia anyagainak is.

A honlap igen hasznos és használt eszköznek bizonyult: 37 diák regisztrált az oldalra, egy év alatt több mint 2200 látogatást és 13500 oldalmegtekintést mutat az oldal statisztikai rendszere.

Ezen pozitív előzmények hatására úgy gondoltuk, hogy szükség van egy összetettebb online szakmai műhely létrehozására, amely elősegíti a szociális munka képzésben résztvevő diákok számára tudásanyagok elérését (előadások, szemináriumok anyagai, szakmai anyagok) de ennél továbblépve lehetőséget ad a tanár-diák szakmai kommunikáció erősítésére, segíti a fiatalokban elsajátítani a tudományon belüli kommunikáció kultúráját, az együttműködést, csapatmunkát, a közös tudáslétrehozást.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu