joomla templates top joomla templates template joomla

Egészségtudatos gondolkodás Magyarországon és Romániában

on . Beküldve: Életmód tábor

A "Humán-Öko" Észak-Magyarországi Regionális Egyesület nemzetközi programot kezdeményezett az egészségtudatos gondolkodás vizsgálatáról és megvalósításáról. Amennyiben a Tempus Közalapítvány pozitívan bírálja el a pályázatot, a program a Műhely Egyesülettel együttműködésben fog megvalósulni.

A másfél éves program igen gazdag különböző szakmai eseményekben. A programot nemzetközi kutatással kezdjük, aminek eredményeire alapozva tematizált szemináriumokat tartunk. Ezt követően megvalósul egy tanulmányút Egerben, ahol a célcsoport tagjai kortárssegítő képzésen vesznek részt. A program során megvalósítunk egy életvezetési, életmód tábort Gyergyószentmiklóson, ahol az elméleti ismereteket a gyakorlatban hasznosítják a részvevők. A projekt során megszerzett tapasztalatokat, eredményeket konferencia keretében mutatjuk be Kolozsváron, lehetőséget teremtve a továbbvitel lehetőségeinek megvitatására és partnerségek kialakítására egyaránt.

A program 18-25 év közötti pedagógusképzésben részt vevő fiataloknak szól. A célcsoport kiválasztásánál a fő szempont, hogy ők vesznek részt az utánuk következő generációk oktatásában, nevelésében így fontos az általuk nyújtott ismeretek hitelessége, és a kongruens, példaadó viselkedésük a témában (egészségtudatosság).

A közösen megvalósított kutatások, programok, tapasztalatcserék, jógyakorlatok ösztönzik és generálják a pozitív változásokat az egészségtudatosabb életminőségek megteremtésének lehetőségeit.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu