joomla templates top joomla templates template joomla

Újabb pályázatot adtunk le a mentálhigiénés napokra

on . Beküldve: Gyergyói Mentálhigiénés Napok

Mivel előző pályázatunk nem járt sikerrel, újabb pályázatot adtunk le a II. Gyergyói Mentálhigiénés Napok szervezésére. Az Erdélyi Gondolat Egyesület a Szülőföld Alap támogatásával hirdetett pályázatot magyar nyelven is oktató felsőoktatási intézmények számára. A pályázati kiírásra a BBTE Szociális Munka Tanszékével közösen nyújtottuk be a "Lelki egészségvédelem és prevenció. Tudományos konferencia és fórum a BBTE Szociális Munka Tanszékén" című pályázatunkat.

A pályázat keretében április 1-3 között Kolozsváron szervezünk szakmai fórumot, május 6-7-én pedig Gyergyószentmiklóson Mentálhigiénés konferenciát.

A kolozsvári fórumra 43 mentálhigiéné és szociális tanácsadás szakos mesteris hallgatót, erdélyi és magyarországi kutatókat és prevenciós szakembereket várunk, hogy megvitassuk a drog kérdés legújabb fejleményeit, növeljük a drogra adott társadalmi válasz hatékonyságát. A rendezvény hozzájárul a segítő foglalkozású diákok tudásának és szemléletének formálásához, amelyek segítségével képesek lesznek megfelelően viszonyulni a drogproblémához.

A gyergyószentmiklósi konferencia célja, hogy hozzájáruljon a székelyföldi segítő foglalkozásúak képzéséhez, a mentálhigiénés szemléletmód székelyföldi terjedéséhez, valamint felhívja a figyelmet a nemrég született gyergyói szociális munkás képzésre. A konferencia során előadásokat, műhelymunkákat tartunk neves magyarországi és erdélyi szakemberek részvételével, a mesteri és doktori képzésben részt vevő fiatal szakemberek bemutatkozásával.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu