joomla templates top joomla templates template joomla

Más kezdeményezések

Nemzetközi együttműködések

on . Beküldve: Vegyes

youthinactionAz elmúlt hetekben a Műhely Egyesület és az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért hat különböző nemzetközi projektbe kapcsolódott be. Elsősorban nemzetközi ifjúsági cserékben, nemzetközi önkéntes projektekben leszünk résztvevők a jövőben, de átfogó tehetséggondozó program partnerei is lehetünk.

Az Egyesület a Gyergyói Ifjúsági Központért már több mint 5 éve rendelkezik akkreditációval az Európai Önkéntes Szolgálat keretében. Eddig közel 10 önkéntest küldtünk Magyarországra, Lengyelországba, Franciaországba. Októberben a kaposvári Compass Egyesülethez küldünk újabb önkéntest Gyergyószentmiklósról. A kiskunhalasi Civilek a Jövőért Egyesület október elsejei határidővel készül két újabb pályázatot is beadni, szintén önkéntesek fogadására. Mindkét pályázatban az EGYIK lesz a küldő szervezet. Továbbá németországi fogadó helyet keresünk egy másik önkéntesünknek.

Szintén októberi határidővel két ifjúsági cserére is pályáznak magyarországi partnereink. A "Közös gyökerekkel Európában" ifjúsági csere témja a művészet és a kulturális sokszínűség, míg a Munka Világa Egyesület által beadott pályázaté a médiában való kommunikáció. Előbbi projektbe a gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítványt vontuk be, míg utóbbiba a Műhely Egyesület fog részt venni. Természetesen nyertes pályázat esetén.

A magyarországi SOL Intézet a tanuló szervezetekért Duna Kollégium néven egy komplex fejlesztő programot indít útjára, a fenntartható átalakító tanulásért, ahol a régió fiatal vezetői tanulnak a társ-tanulás, az önszerveződés és az akció tanulás keretében a legújabb és dianmikus átalakulást támogató módszerek mentén. Már néhány közös találkozón részt vettünk, körvonalazódnak az együttműködési lehetőségek.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu