joomla templates top joomla templates template joomla

Webműhely 1 (2010-2015)

Világvándorait hazavárja Gyergyószentmiklós

on . Beküldve: Webműhely 1

vilagvandorEgyelőre internetes felületen találkozhatnak egymással, adhatnak hírt magukról azok, akiket származásuk köt Gyergyószentmiklóshoz és jelenleg a szülővárostól távol élnek, júliusban pedig minden elszármazottat hazavár a település a Szent Anna-búcsú köré szervezendő világtalálkozóra.

A 2010-es Szent Miklós-napok szervezése során született az ötlet egy világtérkép létrehozásáról, ami a Gyergyószentmiklósról elszármazottak nevét és jelenlegi lakhelyét tartalmazná. A kezdeményezés kivitelezése az akkor kigondolt formában nem valósult meg, de az ötletet továbbgondolva, a polgármesteri hivatal egy internetes honlapot hozott létre – ma már erre a felületre várják az elszármazottak feliratkozását.

„A cél, hogy egy hozzávetőleges képet kapjunk arról, hány gyergyószentmiklósi polgár él külföldön, és a világ mely pontján" – ismertette a www.vilagvandor.ro címen elérhető oldal létrehozásának egyik lényeges indíttatását Mezei János polgármester. A másik dolog, amiben sokat segíthet az internetes felület, hogy a 2012 júliusában szervezendő Gyergyószentmiklósiak Világtalálkozóját a lehető legszélesebb körben hirdesse, hogy az alkalomra minél többen hazajöjjenek – fűzte hozzá Mezei.

A honlapot a Server Hargita kft készítette és fejleszti. Ugyanakkor március elején írtuk alá azt az együttműködési szerződést, melynek értelmében a Műhely Egyesület foglalkozik a honlap frissítésével, facebook oldalával, népszerűsítésével. A honlap frissítése mellett azt is felajánlottuk, hogy a város különböző intézményei számára ingyen tárhelyet és tanácsadást biztosítunk.

Ami a honlapot illeti, elmondhatjuk, hogy a feliratkozott személyek nyilvántartását egy adatbázis tárolja. Ehhez első lépésben természetesen a Világvándor weboldalon való regisztráció szükséges. A feliratkozásnál kötelező kitölteni a névre, a földrajzi behatárolásra, illetve az elektronikus postacímre vonatkozó mezőket. A feliratkozó személy dönti el, hogy az általa megadott adatok közül melyeket bocsát nyilvánosságra és melyeket nem kíván megosztani. Az oldal – bár már lehet rajta regisztrálni – még fejlesztés alatt áll, hosszútávon a közösségi oldalakhoz hasonló módon fog működni.

A regisztrált adatok alapján a Gyergyóiak a nagyvilágban elnevezésű világtérképen megtekinthető az elszármazottak tartózkodási helye. A weboldal segítségével ugyanakkor rég nem látott ismerősök találhatnak egymásra, és hasonló érdeklődési körű személyeknek is adott lesz a kapcsolatfelvétel lehetősége.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu