joomla templates top joomla templates template joomla

Webműhely 1 (2010-2015)

Lezárult az afrikai kaland

on . Beküldve: Webműhely 1

rakteritonelKerekasztal beszélgetésre került sor Csata Zsombor és Kurkó Dénes afrikai kalandjairól. Az élménybeszámoló a II. Szociológus Napok keretében volt megszervezve, Kolozsváron, március 24-én szombaton. Két barátunk január-februárban vett részt a Budapest-Bamako rallyn, előbb 16 nap alatt, körülbelül 9000 kilométert vezetve értek célba autójukkal, egy bő 30 éves Daciaval, majd valamivel hosszabb idő alatt, immár nyugodtabb tempóban szintén azzal tértek haza.

Mi a www.szociologia.ro honlapon illetve a csapat facebook oldalán követhettük végig az eseményeket. Folyamatosan töltöttük fel az Afrikából kapott híreket, képeket. Az élménybeszámoló kapcsán mi is szeretnénk egy beszámolót tartani a honlap és facebook oldal látogatottságáról. Előljáróban annyit, úgy érezzük, eddigi legsikeresebb online közösségi projektünkről beszélhetünk.

bamakoÁltalában heti rendszerességgel érkeztek a bejegyzések a csapattól, naplószerűen, fotókkal. A honlap lehetőséget nyújtott arra, hogy ezeket a hosszabb lélegzetvételű cikkeket közölni tudjuk, a facebook oldalon pedig az egyre nagyobbra duzzadó szurkolói közösség egy-egy linket kapott ezekről a cikkekről. Egyelőre a 23. napig követhető Zsombiék kalandja, az oldal még nincs kész. A hazaérkezés után még nem volt közös időnk arra, hogy a honlapot befejezzük, további bejegyzések, képek és videók várják még, hogy felkerüljenek.

Az utazás és hazaérkezés intenzívebb két hónapja alatt, 2012 január 13 és március 13 között több mint 2200 személy látogatta meg a honlapot, összesen valamivel több mint 5600 alkalommal. Közel 17800 oldalbetöltést mutat a statisztika, a látogatók általában több mint 3 oldalt/bejegyzést néztek meg látogatásonként, és átlagosan 4:47 percet töltöttek a honlapon látogatásonként. Természetesen a legnagyobb érdeklődés Romániából volt (a látogatók közel 80 százaléka nézte innen a honlapot), de Magyarországról (12,50 százalék) és sok más európai és amerikai országból is követtek minket a két hónap alatt (Csehország, Egyesült Királyság, Svájc, Franciaország, Ausztria, Kanada, USA, Németország - hogy csak azokat említsük ahonnan legalább 20 látogatás érkezett). Erős elköteleződés érződik a honlap iránt, a látogatások közel 30%-a olyan személyektől jött, akik legalább 9 alkalommal látogatták meg a honlapot ez alatt a két hónap alatt. Hozzászólások is szép számban születtek, a 23 cikkhez mintegy 40 hozzászólást küldtek a vendégeink.

A csapatot facebookon követők száma is jelentős, 295 személy "lájkolta" oldalunkat, ők voltak kíváncsiak az új hírekre. A fotókkal még ennél is több, akár 350 személyt is sikerült elérni.

Összességében azt mondhatjuk, hogy nagyon sikeres online projekten vagyunk túl, büszkék vagyunk Zsombira és Dénesre a teljesítményükért, és arra is, hogy ilyen magas színvonalú tájékoztatást tudtunk megvalósítani a honlapok segítségével, ilyen sok embert tudtunk bevonni a közös kalandba.

Az oldal remélhetőleg hamarosan elkészül, felkerülnek még az elmaradott anyagok is, és valószínűleg új címre költözik.

Küldetésünk

A „MŰHELY" Egyesület alapvető célja, hogy elősegítse a Gyergyói térség helyi közösségeinek társadalmi-gazdasági fejlődését a fenntartható fejlődés elvei alapján. Ennek érdekében a szociális, gazdasági, turisztikai, környezetvédelmi, oktatási, ifjúsági és sport valamint civil-szervezeti téren valósít meg tevékenységeket.

Kapcsolat

535500 Gyergyószentmiklós,
Bucsin negyed 12/B/32
Tel: 0740.05.36.04
e-mail: office@muhely.eu